اس ام اس مارکتینگ از جمله رویکردهای بازاریابی به شمار میرود که امکان برقراری یک رابطه تعاملی قوی را با مخاطبان فراهم میکند. به همین دلیل نیز برندها از این شیوه بازاریابی در کنار رویکردهای موبایل مارکتینگ استفاده میکنند تا تعامل قویتر و مؤثرتری با مشتریان خود داشته باشند.
اس ام اس مارکتینگ چیست؟
به طور خلاصه در پاسخ به این سؤال که اس ام اس مارکتینگ چیست میتوانیم بگوییم بازاریابی پیامکی به نحوه ارتباط یک برند با مشتریان از طریق پیام متنی گفته میشود که به کمپینها، تبلیغات، اخبار، به روز رسانیها و … اشاره دارد.
پیامک تبلیغاتی نیز مانند ایمیل مارکتینگ از جمله ابزار متعلق به ماست. ابزار بازاریابی متعلق به ما شامل رویکردهایی میشود که صفر تا صد آن در اختیار خود ماست. به بیان بهتر در اس ام اس مارکتینگ ما روی محتوایی که با مخاطبان به اشتراک میگذاریم تسلط کامل داریم و از ابتدا تا انتهای تجربهای که برای مخاطبان ایجاد میکنیم، مالکیت داریم.
در کنار بازاریابی پیامکی میتوانیم از پیامک چند رسانهای (MMS) هم نام ببریم که قابلیت ارسال پیامک را به همراه انواع دیگر محتوا مانند تصویر، گیف و سایر تصاویر متحرک را دارد.

انواع اس ام اس مارکتینگ برای کسبوکارها
هنگامی که پیامک تبلیغاتی را برای برقراری ارتباط با مخاطبان انتخاب میکنیم میتوانیم دو نوع کلی را برای این شیوه از بازاریابی در نظر بگیریم: پیامکهای تبلیغاتی و پیامکهای تراکنشی.
پیامکهای تبلیغاتی
پیامک تبلیغاتی پیامی است که به منظور افزایش فروش، تبلیغ یک محصول یا ایجاد آگاهی از برند برای مخاطبان ارسال میشود. عموما این شیوه از پنل اس ام اس برای اطلاع رسانی به مشتریان ارسال میشود و بیشتر در قالب تبلیغات گروهی قرار میگیرد، یعنی برای گروهی از مخاطبان ارسال میشود.
پیامکهای تراکنشی
پیامک تراکنشی پیامی متنی است که حاوی اطلاعات مورد نیاز مشتریان است. فرض کنید از یک سایت فروشگاهی محصولی را خریداری کردهاید و بلافاصله پیامکی مبنی بر ثبت سفارش شما برایتان ارسال میشود. این شیوه از بازاریابی پیامکی در مقابل تراکنشی صورت میگیرد که مشتری انجام داده است. پیامکهایی که جزئیات حملونقل کالا را اطلاع میدهند نیز جزو این دسته به شمار میروند.
از آنجایی که پیامکهای تراکشنی حاوی دادههای ارزشمندی برای مشتریان هستند، باعث بالا بردن حس وفاداری یک مشتری نسبت به برند شما خواهند شد.
چرا بازاریابی پیامکی مؤثر است؟
sms مارکتینگ یکی از رویکردهای مؤثر بازاریابی به شمار میرود و در کنار دییجیتال مارکتینگ که این روزها کاربرد زیادی در فرایندهای تبلیغاتی پیدا کرده است، کماکان دارای تأثیر کارآمدی است. در ادامه 3 دلیل عمده را که نشان میدهند بازاریابی پیامکی تأثیرگذار است، ذکر خواهیم کرد.
نرخ بالای باز شدن متن (open rate)
نرخ باز شدن پیامک تبلیغاتی را بیش از 98 درصد میدانند. این امر نشان میدهد که امکان خوانده شدن یک متن تبلیغاتی در قالب اس ام اس از سوی کاربران بسیار بالاست. اگر به تجربه روزانه خود هم دقت کنیم، عموما sms های تبلیغاتی را میخوانیم.
این رویکرد حتی اگر منجر به عکسالعملی از سوی کاربر نشود، به مرور زمان باعث افزایش آگاهی از برند خواهد شد. البته فراموش نکنیم ممکن است عمل باز شدن متن بیشتر به دلیل رهایی از اعلان تلفن همراه باشد. بنابراین نرخ باز شدن متن چندان نمیتواند در بررسیها و اندازهگیری اثربخشی مؤثر باشد. برای سنجش این اثربخشی باید روی معیارهای تعاملی مانند تعداد کلیکها حساب باز کنیم.
افزایش تعامل با مشتریان
جالب است بدانید که پیامک تبلیغاتی از نظر نرخ تبدیل و نرخ کلیک بالاتر از ایمیل مارکتینگ است. به همین دلیل نیز اس ام اس مارکتینگ به عنوان یکی از مظاهر موبایل مارکتینگ منجر به تعامل بیشتر با مخاطبان میشود.
پیامهای متنی جدا از اینکه باعث افزایش نرخ تبدیل و نرخ کلیک شده و تعامل با مشتری را امکانپذیر میکنند؛ خاصیت مکالمهای نیز دارند و با فعال کردن آن میتوانید از جانب مخاطبان پاسخ دریافت کنید و آنها را تشویق کنید که پیامهایی کوتاه برای شما ارسال کنند.
امکان دسترسی سریع به مخاطبان
مردم عموما پیامهای متنی را به محض دریافت میخوانند. از این نظر اس ام اس مارکتینگ میتواند امکان دسترسی سریعتری را برای برندها فراهم کند تا پیامشان را به دست مخاطب مورد نظر خود برسانند.
بنابراین اگر پیشنهاد ویژهای دارید که مشتریانتان باید فورا نسبت به آن اقدام کنند، بازاریابی پیامکی گزینه مناسبی است. چراکه اگر بخواهید این پیام ویژه را از طریق ایمیل مارکتینگ ارسال کنید، شاید دریافت آن از سوی مخاطبان طولانیتر شود.
چطور یک بازاریابی پیامکی مؤثر داشته باشیم؟
برای داشتن یک برنامه مؤثر اس ام اس مارکتینگ باید در درجه اول یک پنل اس ام اس مناسب را انتخاب کنید و در ادامه برخی از نکات مهم و ضروری را مد نظر داشته باشید تا بتوانید این رویکرد موبایل مارکتینگ را به نحو مؤثری به اجرا در بیاورید.
گام اول: شناخت مخاطبان
از همان آغاز باید مخاطب خود را بشناسید. قرار است پیامک شما به صورت تبلیغات گروهی برای انبوهی از مخاطبان ارسال شود یا اینکه میخواهید یک پیشنهاد ویژه را برای مشتریان وفادار خود ارسال کنید؟ طبیعتا هر کدام از این مشتریان، پیامک تبلیغاتی خاص خود را میطلبند که باید برای طراحی و تولید آن برنامهریزی کنید.
گام دوم: تعیین هدف
هدف شما از راهاندازی و اجرای کمپین اس ام اس مارکتینگ چیست؟ بعد از شناخت مخاطب، باید تعیین کنید که هدف شما از ارسال پیامک چیست؟ آیا فروش فصلی دارید و میخواهید گروه زیادی از مشتریان را از تخفیف خود آگاه کنید؟ یا اینکه برای افزایش آگاهی از برندتان میخواهید خدماتتان را پروموت کنید؟ یا اینکه میخواهید یک آفر ویژه را برای مشتریان اصلی خود ارسال کنید؟
طبیعتا لحن شما در هر یک از این پیامکها متفاوت خواهد بود و پیامی را که برای تبلیغات گروهی میفرستید، مانند پیامی که برای یک مشتری خاص ارسال خواهید کرد، تنظیم نمیکنید.
گام سوم: زمان ارسال پیامک
بعد از اینکه مخاطب پیامک تبلیغاتی و هدف از ارسال آن را مشخص کردید، باید نسبت به زمان ارسال آن نیز بررسیهای لازم را انجام دهید. به عنوان مثال اگر یک حراج آخر فصل دارید، باید صبر کنید و پیامک خود را در روزهای نزدیک به شروع حراج ارسال کنید؛ ضمن اینکه در روزهای پایانی نیز میتوانید پیامک دیگری را مبنی بر اینکه الان آخرین فرصت شما برای استفاده از این حراج است، ارسال کنید.
گام چهارم: سنجش عملکرد اس ام اس مارکتینگ
بازاریابی پیامکی نیز مانند هر کمپین تبلیغاتی دیگر بدون بررسی بازخوردهای آن کامل نخواهد بود. بنابراین بهتر است از طریق اندازهگیری میزان تعامل مخاطبان، نرخ کلیک و نرخ تبدیل مشخص کنید که کمپین بازاریابی پیامکی شما تا چه اندازه اثربخش بوده است.
این سنجش باعث میشود که در برنامهریزیهای بعدی برای اس ام اس مارکتینگ عملکرد بهتری داشته باشید.
رویکردهای اثربخشی اس ام اس مارکتیگ در اینجا تمام نمیشود. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله 7 نکته برای استفاده پر قدرت از SMS مارکتینگ و بازاریابی پیامکی مراجعه کنید.
نتیجه
بازاریابی پیامکی یکی از رویکردهای مؤثر تبلیغاتی است که خصوصا برای ایجاد یک رابطه تعاملی با مخاطبان کارآمد خواهد بود. آشنایی با اس ام اس مارکتینگ و انتخاب پنل اس ام اس میتواند نتایج مثبتی مانند افزایش نرخ تعامل با مخاطبان، افزایش نرخ کلیک و همینطور افزایش نرخ تبدیل را در پی داشته باشد.