تبلیغات آنلاین جزئی از زندگی روزمره ما انسانها شده است. طی شبانهروز حجم گستردهای از تبلیغات در فضای آنلاین به سوی ما روانه میشوند و ما خواهناخواه درگیر این شیوه از تبلیغات شدهایم. چه زمانی که در صفحات وب در حال جستجوی یک منبع هستیم، چه زمانی که یک مقاله اختصاصی را در یک وبسایت میخوانیم یا زمانی که به دنبال یک بازی خاص، سریال، فیلم، موزیک و … هستیم، انواع تبلیغات آنلاین ما را احاطه کردهاند.
چنین روندی علاوه بر اینکه در فضای وب اتفاق میافتد، با همین شدت در فضای رسانههای اجتماعی هم در حال رخ دادن است و ما در این رسانهها نیز با تبلیغات آنلاین مواجه هستیم. اگر به فعالیت خودتان در فضای سوشال دقت کنید کاملا متوجه این موضوع میشوید که تبلیغات اینترنتی چیست؟ مردم بسیاری در جهان از انواع شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر، تلگرام و … به طور روزانه استفاده میکنند و طبیعی است که دامنه تبلیغات آنلاین به این شبکهها نیز کشیده شده باشد.
تبلیغات آنلاین چیست؟
اولین چیزی که در مواجهه با پدیده تقریبا نوظهوری مانند تبلیغات آنلاین به ذهنمان میرسد، مفهوم و تعریف آن است. در پاسخ به این سؤال که تبلیغات آنلاین چیست؟ باید بگوییم تبلیغات آنلاین یک هنر است! هنر استفاده از اینترنت برای انتقال پیامهای بازاریابی به گروه مشخصی از مخاطبان.
در این تعریف چند بخش قابل توجه وجود دارد، یکی از این بخشها ابزار تبلیغات است که اینترنت نام دارد. بعد از ظهور اینترنت در زندگی انسانها، رفته رفته تأثیر آن بیشتر شد، به طوری که در دنیای امروز به یک وسیله کاربردی برای زندگی تبدیل شده است و مردم بیشتر از قبل در این فضا حضور دارند. دومین بخش این تعریف پیام بازرگانی یا همان محتوای تبلیغاتی است. طبیعتا چنین محتوایی که از طریق ابزاری مثل اینترنت منتقل میشود باید نسبت به همتایان قدیمیتر خود تفاوتهایی داشته باشد و بخش سوم مخاطبان هستند: به لطف ابزارهای تحلیلی که در فضای وب وجود دارد، میتوان مخاطبان تبلیغات آنلاین را به صورت مشخصتری هدفگذاری کرد.
پس به طور کلی در تعریف تبلیغات آنلاین باید سه بخش را در نظر بگیریم: فناوری اینترنت، محتوا و مخاطب.

تاریخچه تبلیغات آنلاین
شاید برای کسانی که بعد از سال 1995 میلادی به دنیا آمدهاند، تصور دنیای بدون اینترنت سخت باشد. در دنیای امروز همه کارها از طریق اینترنت انجام میشود، از خرید کفش گرفته تا حضور در جلسات کاری و … . تاریخچه تبلیغات آنلاین بر میگردد به سال 1994 که اولین آگهی اینترنتی منتشر شد و صنعت تبلیغات نیز همگام با تحول دیجیتال سمت و سویی دیگر پیدا کرد.
در این سال شرکت AT&T اولین بنر تبلیغاتی اینترنتی را خریداری کرد و به دنبال آن رفته رفته این روند آغاز شد. در همین سال Yahoo راهاندازی شد و توجهها به سمت تبلیغات آنلاین بیشتر از قبل شد، به طوری که آژانسهای تبلیغات دیجیتال نیز کار خود را آغاز کردند و تحولات عمدهای در صنعت تبلیغات و بازاریابی رخ داد.
از اواسط دهه 90 که تبلیغات آنلاین با نمونههای موردی راه خود را به صنعت بازاریابی باز کرد، تا زمان حاضر که میلیونها نفر در سراسر جهان به محتوای تبلیغاتی شبکههای اجتماعی اعتماد کردهاند، زمان زیادی نگذشته است؛ اما در همین زمان کوتاه، انوع تبلیغات آنلاین در فضای دیجیتال شکل گرفتهاند و شرکتها و برندهای مختلف در فرایند برندینگ و تبلیغات خود، توجه ویژهای به این شیوه نشان میدهند.
مزایای تبلیغات آنلاین
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که تبلیغات آنلاین چه نقاط مثبتی داشت که خیلی زود توانست جایگاه خود را در میان مخاطبان پیدا کند؟ به طوری که این روزها، همه کسبوکارها، چه بزرگ و چه کوچک، تبلیغات در فضای اینترنت را فراموش نکرده و به شدت به آن توجه دارند؟
تبلیغات آنلاین با مزایای زیادی که در اختیار ما قرار میدهد، رویکردهای جدیدی را نسبت به تبلیغات سنتی ایجاد کرده است، به طوری که باید بگوییم آینده از آن تبلیغات اینترنتی است و قطار فناوری دیجیتال خواهناخواه همه را با خود همراه خواهد کرد.
دسترسی به گروه زیادی از مخاطبان و در هم شکستن مرزها، یکی از مزایای قابل توجه تبلیغات آنلاین است. همچنین مقرون به صرفه بودن، هدفگذاری دقیقتر مخاطبان و تعامل با آنها، دریافت بازخورد روند تبلیغات و اندازهگیری آن هم از جمله مهمترین مزایای تبلیغات اینترنتی به شمار میروند.
انواع تبلیغات آنلاین
با توجه به اهمیتی که شیوه تبلیغات آنلاین و انواع متعدد آن در فرایند بازاریابی دارد، در ادامه انواع تبلغیات اینترنتی معرفی میشوند.
تبلیغات در شبکههای اجتماعی
یکی از مظاهر برجسته تبلیغات آنلاین ، شبکههای اجتماعی است. تبلیغات در اینستاگرام ، تلگرام، توئیتر، فیسبوک و … از جمله نمونههایی است که همه ما به طور روزانه مشاهده میکنیم و مخصوصا تبلیغات در اینستاگرام یکی از بخشهای برجسته تبلیغات اینترنتی در کشورمان محسوب میشود.
انتخاب درست یک شبکه اجتماعی، اولین قدمی است که در این رویکرد تبلیغاتی باید بردارید. به این معنا که اگر در برنامه تبلیغات اینترنتی خود، به این نتیجه رسیدید که باید در فضای سوشال تبلیغات کنید، در گام اول باید شبکه مناسب را انتخاب کنید؛ به عنوان مثال اگر طیف گستردهای از مخاطبان عام را به عنوان هدف در نظر گرفتهاید، تبلیغات در اینستاگرام گزینه خوبی خواهد بود.
فراموش نکنیم که یکی از مزایای تبلیغات در شبکههای اجتماعی این است که میتوانیم از طریق ابزارهایی که برای تجزیه و تحلیل ارائه میدهند، بازخورد مناسبی را از رفتار مخاطبان خود دریافت کنیم که این بازخورد در برنامهریزیهای بعدی و ارائه محصولات و خدماتمان تأثیر قابل ملاحظهای خواهد داشت. ما در مقاله تبلیغات در شبکههای اجتماعی با جزئیات بیشتری به این موضوع و مزایای آن پرداختهایم.

تبلیغات آنلاین از نوع محتوا
کانتنت مارکتینگ یا بازاریابی محتوا پا به پای تبلیغات اینترنتی آمده است و یکی از روشهای عالی برای رساندن پیام یک برند به مخاطبانش محسوب میشود. در این شیوه تبلیغاتی باید بتوانیم از طریق ارائه یک محتوای هدفمند که مطابق با اصول سئو تولید شده باشد، ترافیک ارگانیگ را به سوی وبسایت خود هدایت کنیم و از طریق محتوای جذاب و اصولی، کاربران را به سمت برند خودمان هدایت کنیم. نمایش محتوای مذکور در وبسایتهای مرتبط نیز از دیگر روشهایی است که میتوانیم با پرداخت هزنیه، محتوای خودمان را به دست مخاطبان اصلی آن رسانده و فرایند تبلیغات آنلاین خود را هدفمندتر جلو ببریم.
ایمیل مارکتینگ
هر زمان که از انواع تبلیغات آنلاین سخن به میان میآید، نمیتوانیم ایمیل مارکتینگ را از قلم بیندازیم. بازاریابی ایمیلی باید بخشی جدایی ناپذیر از تبلیغات اینترنتی ما باشد تا از طریق آن بتوانیم با مشتریان فعلی خود در ارتباط بوده و جدیدترین اطلاعات برندمان را به گوش آنها برسانیم؛ ضمن اینکه از طریق ارائه یک محتوای جذاب از طریق ایمیل مارکتینگ، میتوانیم به طیف گستردهتری از مخاطبان آنلاین نیز دست پیدا کنیم. برای آشنایی بیشتر با این موارد، شما را به مطالعه مقاله 6 استراتژی موثر در ایمیل مارکتینگ دعوت میکنیم.

تبلیغات آنلاین در موتورهای جستجو
تبلیغات در موتورهای جستجو (SEM) که نباید آن را با سئو اشتباه کنیم، یکی دیگر از انواع تبلیغات آنلاین محسوب میشود. در فرایند سئو ما سعی میکنیم از طریق ارائه یک محتوای بهینهسازی شده و بهبود وبسایتمان به لحاظ فنی، ترافیکمان را بالا ببریم و برای این کار هزینهای را هم به موتورهای جستجو پرداخت نمیکنیم.
اما در روش تبلیغات در گوگل از طریق انتخاب تبلیغات بنری، native، کلیکی و گوگل ادز، در ازای پرداخت هزینهای مشخص، رویکرد تبلیغاتی خود را در این موتور جستجو ادامه میدهیم که در نوع خود ارزشمند است.
تبلیغات تارگتینگ و ریتارگتینگ
انتخاب مخاطبان مناسب، کلید اصلی در تبلیغات آنلاین است و میشود گفت حدود 90% موفقیت کمپین تبلیغاتی شما به آن بستگی داد. با وجود سیستم های بیشمار تعقیب آنلاین رفتار مشتری، راههای تعاملی آنها، عادتهای خریدشان و … متغیرهای بیشماری برای تارگتینگ مشتری پیشروی بازاریابان دیجیتال است.
در ادامه معرفی انواع تبلیغات آنلاین و روش تارگتینگ، باید به یکی از شیوههای کارآمد آن به عنوان ریتارگتینگ یا هدفگذاری مجدد هم اشاره کنیم. در این رویکرد، بازگرداندن کاربران مورد هدف قرار میگیرد. ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که از یک وبسایت بازدید کرده و دیگر به آن برنگشته باشید؛ در چنین شرایطی ریتارگتینگ میتوانند کارآمد باشد.
تبلیغات آنلاین با در نظر گرفتن سابقه رفتار کاربر و اینکه در چه وبسایتهایی بیشتر حضور دارد، آن را مورد هدفگذاری مجدد قرار داده و امکان بازگشت مجدد او را فراهم میکند. برای آشنایی بیشتر با تبلیغات ریتارگتینگ مقاله ” تبلیغات ریتارگتینگ چیست؟” را مطالعه کنید.
تبلیغات موبایلی در اینترنت
تبلیغات موبایلی نوعی استراتژی بازاریابی چند رسانهای است که هدف آن دستیابی به مخاطبان هدف از طریق تلفنهای هوشمند و تبلتهاست. این رویکرد تبلیغات آنلاین، فرایند بازاریابی را از طریق دستگاههای تلفن همراه که به وبسایتها، ایمیلها، پیامرسانها، رسانههای اجتماعی، اپاستورها و اپلیکیشنها دسترسی دارند، انجام میدهد.
به بیان بهتر هر گونه تبلیغ دیجیتال که بتوان آن را از طریق تلفنهای همراه و تبلتها در مقابل مخاطبان قرار داد، در دسته تبلیغات در موبایل قرار میگیرد. موبایل مارکتینگ که ابتدا به صورت ارسال پیامک شکل گرفته بود، با پیشرفت فناوری اینترنت، کاربردهای بیشتر و متنوعتری پیدا کرده است.
تبلغیات آنلاین از نوع پوش نوتیفیکیشن
در پاسخ به این سؤال که پوش نوتیفیکیشن چیست؟ باید بگوییم، یک سرویس پیامرسان مانند SMS است که امکان ارسال پیامهای کوتاه را در فضای اینترنت فراهم میکند و مانند پیامک، محدود به خطوط تلفن و گوشیهای همراه نبوده و میتواند در سایر ابزارها مانند مرورگرها، سیستمعاملهای موبایل و … هم کاربرد داشته باشد.
تبلیغات پوش نوتیفیکیشن از این نظر اهمیت دارد که نیازی نیست برای ارسال آن حتما به اطلاعات تماس مشتری دسترسی داشته باشیم؛ ضمن اینکه کاربران نیز با علاقه خود در این سرویس عضو شده و میتوانند آن را مشاهده کنند. بر این اساس اهمیت پوش نوتیفیکیشن در این است که اولا فرستنده پیام با محدودیت دسترسی به اطلاعات کاربران روبهرو نبوده و میتواند محتوای مورد نظر خود را در سیستمهایی که به اینترنت متصل هستند، ارسال کند؛ دوما کاربران نیز مجبور به دریافت پیامهای تبلیغاتی نیستند که بدون خواسته آنها ارسال میشود و خیلی راحت میتوانند به اختیار خود در این سرویس عضو شوند.
تبلیغات در وب
تبلیغات وب سایت راه خود را به صفحات وب باز کرده است و فرقی نمیکند که کاربران از طریق کامپیوترهای خانگی وارد فضای وب شده باشند یا با گوشیهای همراه، در همه این موارد، آن چیزی که مهم است حضور کاربران در وب سایت است.
بر همین اساس، ابزار تبلیغات وب سایت باید مورد توجه برندها قرار بگیرد تا با استفاده از این ابزار، روند تبلیغات آنلاین خود را مدیریت کرده و از طریق آشنا شدن با انواع تبلیغات در وب ، گزینههای دیجیتال مارکتینگ خود را افزایش دهند.

تبلیغات وب سایت انواع متعددی دارد و اگر شما با این ابزار و انواع تبلیغات آنلاین آشنا باشید، رویکرد دیجیتال مارکتینگ خود را در فضای وب به درستی هدایت خواهید کرد. هرگاه صحبت از تبلیغات آنلاین به میان میآید، طیف گستردهای از ابزارهای بازاریابی اینترنتی، از تبلیغات سوشال گرفته تا اینفلوئنسر مارکتینگ و تبلیغات native و بازاریابی در فضای وب و … به ذهنمان خطور میکند که هر یک در جای خود اهمیت دارند.
تبلیغات صوتی
اگرچه هنگام صحبت از محتوای آنلاین، ویدئو کماکان در صدر قرار دارد، اما گروه جدیدی از مخاطبان دریافت پیام صوتی نیز در حال شکلگیری هستند که نسبت به تجربه محتوای صوتی واکنش مثبتی نشان دادهاند و برای صرفهجویی در وقت خود و انجام همزمان کارها، از این نوع محتوا استفاده میکنند.
با توجه به اینکه زندگی انسان امروز به سمت ماشینی شدن و سرعت پیش رفته است، بسیاری از مردم ترجیح میدهند به جای تماشای یک محتوا و یا حتی خواندن آن، صدایش را گوش دهند. بنابراین فرصت قابل توجهی برای برندها به وجود آمده است که از طریق تولید فایل صوتی تبلیغاتی، با این دست از مخاطبان وارد تعامل شوند.
تبلیغات صوتی به عنوان یکی از ابزارهای تبلیغات آنلاین در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. دلیل این توجه نیز اهمیتی است که مخاطبان برای محتوای صوتی قائل شدهاند. سرعت روزافزون زندگی باعث شده که مردم همچون گذشته نتوانند برای تماشای محتوای ویدئویی یا خواندن محتوای متنی وقت داشته باشند و بر همین اساس نیز رفته رفته رسانههایی که بستری را برای شنیدن محتوای صوتی ارائه میدهند، در بین مردم محبوبیت پیدا کردند.
تبلیغات ویدئویی
با توجه به اقبال گستردهای که کاربران فضای دیجیتال نسبت به محتوای ویدیویی نشان دادهاند، روندهای تبلیغات آنلاین نیز به سمت این شیوه از بازاریابی حرکت کرده است و آمار نشان میدهد که جایگاه تبلیغات ویدیویی در فرایندهای بازاریابی جهان به خوبی تثبیت شده است.
روزانه حدود 4 میلیارد ویدیو در یوتیوب دیده میشود و چنین آماری اهمیت تبلیغات ویدیویی را در دنیای امروز بیشتر از قبل نشان میدهد. از سوی دیگر طبق بررسیهای انجام شده، حدود یک سوم خریداران پس از تماشای یک تبلیغ ویدیویی، کالای مورد نظرشان را خریداری میکنند.
در دنیای امروز نمیتوانیم مبحث ویدیو را نادیده بگیریم، حتی تبلیغات ویدیویی به یکی از راههای کسب درآمد تبدیل شده است و بسیاری از کاربران فضای مجازی که در میان مردم شناخته شده هستند، فرایندهای تبلیغاتی دیگر برندها را از طریق ساختن ویدیوهای جذاب انجام داده و از این راه درآمد کسب میکنند. مقاله تبلیغات ویدیویی، انواع و مزیتهای آن به شما کمک میکند تا با این موضوع و نوع تبلیغ بیشتر آشنا شوید.
سخن پایانی
آشنایی با انواع متعدد تبلیغات آنلاین برای برندهای امروزی ضروری است، چراکه فرایندهای بازاریابی در دنیای کنونی بدون توجه به فضای آنلاین کامل نخواهد بود و مخاطبین برندها بیشتر از هر زمان دیگری در فضای آنلاین حضور دارند.
ارائه مجموعه کامل خدمات تبلیغات آنلاین ، روندی است که ما در آژانس تبلیغات دیجیتال مگنت در پیش گرفتهایم تا به کسانی که به اهمیت تبلیغات اینترنتی پی بردهاند، کمک کنیم.