کمپین تبلیغاتی اصطلاحی است که این روزها در فرایندهای بازاریابی کاربرد زیادی پیدا کرده است. برندهای مختلف به منظور شناساندن نام تجاری خود و ایجاد آگاهی در میان مخاطبان، طراحی کمپینهای تبلیغاتی را در دستور کار خود قرار دادهاند.
در فرایند ایجاد و راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی، فاکتورهای متعددی نقش دارند، اینکه هدف اصلی آن چه باشد، از طریق چه کانالی ارائه شود، نوع محتوای آن در چه قالبی ارائه شود و … از جمله مهمترین فاکتورها برای شکل دادن به یک نمونه کمپین تبلیغاتی موفق به شمار میروند.
کمپین تبلیغاتی چیست؟
مهمترین نکتهای که در روند آشنایی با کمپینهای تبلیغاتی باید در نظر بگیریم، پاسخ به این سؤال است: کمپین تبلیغاتی چیست؟
سادهترین تعریفی که میتوان از یک کمپین ارائه داد این است: مجموعهای از تبلیغات که روی یک پیام واحد متمرکز است. به بیان بهتر، یک هدف خاص تجاری در نظر گرفته شده است و محتوای کمپین برای تحقق هدف مذکور طراحی و تولید میشود. عموما اهداف تجاری که برای طراحی کمپین تبلیغاتی در نظر گرفته میشوند شامل مواردی مانند ایجاد آگاهی از برند، معرفی محصولات و خدمات جدید، هدایت فرایند فروش یک محصول خاص، افزایش بازدید مشتریان از وبسایت، بالا رفتن نرخ تبدیل در وبسایت، افزایش ثبتنام کاربران در سایت و … میشود.
به عنوان مثال برای طراحی و راهاندازی یک کمپین تبلیغاتی در اینستاگرام، نوع محتوای آن بستگی به هدفی دارد که در نظر گرفتهاید؛ اگر هدف، افزایش نرخ بازدید از وبسایت است، باید به فکر تولید محتوایی باشید که مخاطب را به سمت کلیک کردن روی آدرس وبسایت در بایو، ترغیب کند. این ترغیب باید هم در محتوای متنی و هم در محتوای بصری کمپین شما برجسته باشد تا مخاطب نسبت به انجام چنین فعالیتی تمایل نشان دهد.
در طراحی یک کمپین تبلیغاتی توجه به این نکته ضروری است:
کمپینهای تلبلیغاتی چیزی بیش از تبلیغهای چشمنواز و محتواهای جذاب هستند. محتوای جذاب و طراحی بصری در روند تأثیرگذاری روی مخاطبان بسیار تأثیرگذار است. اما قبل از طراحی و تولید چنین محتوایی باید به عوامل دیگری نیز توجه کنیم: تحقیقات بازار، شناخت مخاطبان، شناسایی اهداف تجاری و تحقیق کلمات کلیدی، در خط مقدم طراحی کمپینهای تبلیغاتی قرار دارند. بنابراین فرایند رسیدن به یک برنامه تبلیغاتی درست از مراحل متعددی عبور میکند:
ابتدا باید هدف از کمپین را مشخص کنیم. در گام بعد باید تحقیقات بازار و شناسایی مخاطبان را در دستور کار قرار دهیم تا در نهایت با مشخص کردن کلمات کلیدی مرتبط، محتوای مناسبی را هم از نظر متنی و هم از نظر بصری تولید کنیم. در پایان نیز باید آن را در مناسبترین کانال ارتباطی منتشر کنیم تا به دست مخاطبان واقعی خود برسد و هدف اصلی آن تحقق پیدا کند.
چرا کمپینهای تبلیغاتی مهم هستند؟
در فرایند بازاریابی و تبلیغات، ایجاد کمپین از این نظر اهمیت دارد که تمرکز شما را در این فرایند افزایش میدهد. طراحی کمپین تبلیغاتی میتواند روی قسمتهای مهم کسبوکارتان بیشتر متمرکز شده و نتایج بهتری را به دنبال داشته باشد.
با توجه به اینکه بازاریابی دیجیتال نقش مهمی در فرایندهای تبلیغاتی دنیای امروز ایفا میکند، کمپیننویسی نقش مهمی در فرایند دیجیتال مارکتینگ دارد تا از طریق راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی به طیف گستردهتری از کاربران اینترنتی دسترسی داشته باشید، کاربرانی که در صورت برنامهریزی درست و ارائه محتوای مناسب، از حد یک بازدیدکننده خارج شده و به مشتری شما تبدیل خواهند داشت.
از آنجایی که کمپینهای تبلیغاتی در فضای دیجیتال امکان سنجش و اندازهگیری را برای شما فراهم میکنند، در پایان میتوانید به نتایج قابل قبولی در شناخت مخاطبان خود دست پیدا کنید. مسلما این نتایج و دادههای آماری در روند راهاندازی کمپینهای بعد تأثیر مثبتی خواهند داشت.
چطور یک کمپین تبلیغاتی موفق راهاندازی کنیم؟
با توجه به اهمیتی که کمپینهای تبلیغاتی در روند رشد و توسعه کسبوکارها در فضای آنلاین دارند، راهاندازی یک کمپین موفق تبلیغاتی مورد توجه همه بازاریابان امروزی است. در طراحی و ارائه چنین برنامهای نباید عجله کرد و باید تمام جوانب را در نظر گرفت؛ چراکه عدم توجه به مراحل درست کمپیننویسی و راهاندازی آن، نه تنها نتیجهبخش نخواهد بود، چه بسا نتیجه معکوس داشته باشد.
رعایت موارد زیر برای ارائه یک کمپین تبلیغاتی موفق ضروری است:
1-مشخص کردن هدف کمپین
بیایید با هم صادق باشیم؛ حتی اگر یک طرح جذاب در ذهن داشته باشید اما هدف اصلی خود را مشخص نکرده باشید، آن طرح راه به جایی نخواهد برد. کمپینهای تبلیغاتی در صورتی موفق عمل خواهند کرد و برای تجارت شما مفید خواهند بود که دارای یک هدف اصلی و عمده باشند. بنابراین به خاطر داشته باشید که هر چقدر هم برنامهها و ایدههای جذاب داشته باشید، این ایدهها و برنامهها باید به صورت هدفمند اجرا شوند تا روی مخاطبانتان تأثیر بگذارند.
متداولترین اهداف در طراحی یک کمپین تبلیغاتی مواردی مثل دستیابی به مشتریان جدید، تبلیغ موفقیتآمیز محصولات کنونی، معرفی محصولات و خدمات جدید و بالا بردن سطح آگاهی از برند است. بنابراین ابتدا هدف خود را مشخص کنید و بعد به کمپیننویسی بپردازید.
2- مشخص کردن مخاطبان هدف
کمپین تبلیغاتی شما قرار است برای چه کسانی به نمایش در بیاید؟ شما این برنامه را برای کدام گروه از مخاطبان طراحی کردهاید؟ اینها سؤالاتی هستند که در مرحله دوم ایجاد کمپین باید از خود بپرسید. شناسایی مخاطبان هدف باید به صورت جزئی در برنامه شما مشخص شود. در تعیین این گروه از مخاطبان باید ویژگیهای مختلف آنها مانند سن، جنسیت، تأهل، موقعیت اجتماعی، عادات و علایق، تحصیلات، موقعیت جغرافیایی، سرگرمیها و مسائلی از این دست را در نظر بگیرید تا بتوانید دقیقترین مخاطبان کمپین خود را شناسایی کنید.
مثلا برای معرفی محصولی در زمینه پوشاک ورزشی ابتدا باید مشخص کنید که این نوع پوشاک برای چه نوع مخاطبی مناسب است. اگر این پوشاک برای افراد مسن مناسب باشد، طبیعتا باید در روند طراحی کمپین خود به علایق و نیازهای آنها بیشتر توجه کنید.
3- تقسیمبندی مخاطبان
ممکن است در فرایند شناخت مخاطبان به گروههای گستردهای از آنها برسید که به محصولات یا خدمات شما نیاز دارند. در این حالت، بهترین کار تقسیمبندی آنهاست. یعنی با توجه به فاکتورهایی مانند سن، جنسیت، محل جغرافیایی، تحصیلات، علایق، نیازها و …. آنها را به گروههای متعددی تقسیم کرده و سپس کمپین تبلیغاتی خود را با توجه به تقسیمبندی مذکور طراحی کنید.
با شکستن مخاطبان و تقسیمبندی آنها، امکان هدفگذاری دقیقتر برایتان فراهم خواهد شد و کمپین شما دقیقا مطابق با نیازها و علایق گروه خاصی از مخاطبان به اجرا در خواهد آمد.
4- انتخاب ابزار تبلیغاتی مناسب
ابزاری که برای نمایش کمپین انتخاب میکنید به اندازه خود کمپین مهم است. در کمپینهای تبلیغاتی که در فضای آنلاین راهاندازی میشود، گزینههای زیادی پیش روی شما قرار دارد که با توجه به نوع مخاطبان و محتوای کمپین باید مناسبترین کانال را برای انتشار انتخاب کنید. در ادامه دو نمونه از رایجترین ابزارهای تبلیغات در فضای دیجیتال معرفی میشوند:
رسانههای اجتماعی
یکی از گزینههای قابل قبول و پرمخاطب شما برای انتشار کمپینهای تبلیغاتی شبکههای اجتماعی هستند؛ اما اینکه کدام یک از آنها را انتخاب کنید، اهمیت بیشتری دارد. اگر شما یک کسبوکار B2C هستید احتمالا لینکدین برای نمایش کمپینتان مناسبتر باشد؛ ولی اگر در حوزه B2B فعالیت میکنید، شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام طیف گستردهای از مخاطبان را در گروههای سنی مختلف در مقابل شما قرار دهد. پس با توجه به نوع محتوایی که منتشر میکنید و هدفی که از کمپین دارید، باید یکی از شبکههای اجتماعی را برای این منظور انتخاب کنید.
پست الکترونیک
ایمیل مارکتینگ در فرایند بازاریابی دیجیتال کماکان به قوت خود باقی است. لیست ایمیل شما طیف گستردهای از مخاطبان را نشان میدهد که احتمالا قبلا با کسبوکار شما آشنا شده و ایمیل خود را در اختیارتان قرار دادهاند. بر این اساس کمپینهایی که محتوای آنها پیشنهادات و هدیههای خاص به کاربران است، میتواند از طریق پست الکترونیک انتشار پیدا کرده و بازخورد خوبی دریافت کنند. شما میتوانید با مطالعه مقاله استراتژیهای ایمیل مارکتینگ با جزئیات این کانال ارتباطی، بیشتر آشنا شوید.
نتیجهگیری
قبل از راهاندازی یک کمپین تبلیغاتی باید مفهوم آن را به درستی درک کرده و اهمیت آن در فرایند بازاریابی برای ما روشن شود. کمپینهای تبلیغاتی بخش قابل توجهی از تبلیغات دیجیتال را به خود اختصاص دادهاند و این روزها برندهای مختلف برای هر بخش از برنامههای بازاریابی خود، کمپینهای مجزایی را طراحی و راهاندازی میکنند.
رعایت 4 نکته در راهاندازی یک کمپین تبلیغاتی اهمیت دارد: مشخص کردن هدف، مشخص کردن مخاطبان، تقسیمبندی مخاطبان و انتخاب ابزار مناسب برای ارائه کمپین. در این مقاله بعد از تبیین مفهوم کمپین تبلیغاتی، به اهمیت آن در برنامههای بازاریابی پرداخته شد و در ادامه مراحل راهاندازی یک کمپین موفق معرفی شدند.
راهاندازی کمپین تبلیغاتی خود را به ما بسپارید
ما در آژانس تبلیغات دیجیتال مگنت طیف گستردهای از خدمات بازاریابی را ارائه میدهیم. خدمات 360 درجه ما میتواند در راهاندازی و طراحی کمپین تبلیغاتی به کمک شما بیاید. مشاوره و راهبری، استراتژی و برنامهریزی، خلاقیت و ایدهپردازی، طراحی کمپینهای تبلیغاتی و انتشار آنها در کانالهای مناسب، مهمترین رویکردی است که در خدمات 360 درجه آژانس مگنت وجود دارد.